Mervi Hardén

Yrittäjä

Mervi Hardén
Mervi Hardén

Kiitos Sinulle kiinnostuksestasi.

Olen yli 60v nainen, elämää monelta puolelta kokenut ja erilaisissa ihmissuhteissa itseäni tutkiskellut.

Maaseudulla kasvaneena on suhteeni luontoon läheinen.

Luonto, elämä ja ihmisten välinen kanssakäyminen on kiehtonut mieltäni. Näitä asioita olen lukenut, ihmisten kanssa keskustellut ja mielessäni pohtinut.

Olin maatalon emäntänä 20 vuotta ja siitä liitosta sain kaksi suloista tytärtä. Rakastin luonnon rytmissä elämistä, ruumiillinen työ antoi levollisen yöunen ja rauhallisen mielen. Opiskelin työn lomassa hermoratahierojaksi ja tein hoitotyötä omassa vastaanotossa maatalouden sivuelinkeinona.

Avioeron jälkeen opiskelin vielä aromaterapeutiksi ja fytoterapeutiksi, sekä valmistuin koulutetuksi hierojaksi. Jatkoin hoitojen tekemistä, lisäksi opetin Frantsilan Koulutuskeskuksessa aromaterapiaa.

Seuraavassa elämän vaiheessa menin uudelleen naimisiin ja liiton myötä aloin myös kiinteistöhuolto yrittäjäksi. Huoltotyön ohella tein edelleen hierontahoitoja. Opiskelin samalla Kiinalaista Lääketiedettä ja neljän kouluvuoden jälkeen valmistuin akupunktiohoitajaksi. Remontoimme mieheni kanssa työmme ohella useita kiinteistöjä. Viidentoista vuoden jälkeen olinkin fyysisesti ja henkisesti loppuun palanut.

Nyt toisen avioeroni jälkeen olen tehnyt työtä oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin eteen. Vedän vertaistukiryhmää sekä osallistun muihinkin vapaaehtoishommiin aikani niin salliessa. Vapaaehtoistyö on ollut todella palkitsevaa. Lisäksi joogaan, meditoin ja menen metsään aina kun mahdollista.

2014-2015v suoritin Lyhytterapiainstituutin ratkaisukeskeisen lyhytterapian koulutusohjelman, josta minulle myönnettiin IASTI:n sertifikaatiotaso. Solution-Focused Practioner

Teen mielelläni kaikkia hoitoja, joihin olen koulutuksen hankkinut, mutta lähinnä sydäntäni on ratkaisukeskeinen lyhytterapia, sillä se on niin armahtavaa, iloista ja tuloksellista. Erilaisia fyysisiä hoitoja ja keskusteluterapiaa voi yhdistellä tai vuorotella. Siksi olenkin hinnoitellut hoidot ajankäytön mukaan. Varatessasi aikaa voimme yhdessä sopia mikä hoitomuoto ja aika on sinulle sopivin.

Fyysisten ongelmien taustalla on usein psyykkiset lukot joita ei ole voitu purkaa, ne ilmentävät sitten itseään kehon ongelmina. Siksi myös kehoa on hoidettava. Toisaalta vaikka kuinka hieroisin hartiaseutuasi ja hoito tuntuisi rentouttavalle, niin tulokset jäisivät lyhytaikaisiksi, ellemme myös poistaisi lukkoja mielen tasolta.

Terve sielu terveessä ruumiissa; Sanonta on hyvä, mutta toivon kuitenkin että tulet hoitoon ennen kuin olet ruumis.

Keho ja mieli yhdessä ovat tiiviissä vuorovaikutuksessa keskenään. Jos keho on kireä ja tukkoinen, ei energia pääse virtaamaan, mielemme ja ajatuksemme lukkiutuvat.

Jos mielemme on synkkä ja ajatukset solmussa, ei kehomme aineenvaihdunta voi toimia kunnolla, olemme väsyneitä ja raihnaisia.

Rakastan hoitojen tekemistä. Työn tuloksellisuus ja asiakkaan rentoutunut hyvä olo tuo iloa myös omaan elämääni.

KoulutusKestoValmistumisvuosi
Hermoratahieroja1 vuosi1993
Hermorataterapeutti 1 vuosi1997
Koulutettu hieroja1 vuosi1998
Aromaterapeutti1,5 vuotta1996
Fytoterapeutti1,5 vuotta1997
Akupunktiohoitaja4 vuotta2007
Kiinalaiset yrtit3 vuotta2007

Nämä kurssit olen suorittanut kaikki työn ohessa. Muita lyhyempiä: Kaustisilla kuuden kurssin sarja kansanparannuksesta, suklaahieronta, kukkaterapia  ja kuppauskurssi.

Aloitin yritykseni Hermoämmän nimellä, sillä hoitoni käsitti silloin vain hermoratahieronnan. Nyt hoitomuotoja on useita ja toiminimenä on Mervi Hardén

Olen jäsenenä Hyvinkään Yrittäjät ry:ssä, sekä yrittäjien naisjaostossa.  Kuulun myös Suomen Aromaterapeutit ry:hyn ja osallistun heidän järjestämiin aromaterapia-alan lisäkoulutuksiin.

Päivi Blöch on tullut Itävallasta Suomeen pitämään seminaareja eteeristen öljyjen viimeisimmistä tutkimustuloksista. Yvonne Holm on luennoillaan kertonut öljyjen kemiasta ja laatututkimuksista.

Seuraavissa vapaaehtoisjärjestöissä olen toiminnassa mukana Simot ja Siskot yhteisö, Lions Club Hyvinkää/Sveitsi, Onnensilta Vaje ry järjestökeskus.