Fytoterapia

Fytoterapia

Fytoterapia

Fytoterapia tarkoittaa kasvisrohdosten käyttöä terveyden hoidossa. Kasvislääkintää eli herbalismia on käytetty lääkinnällisesti jo vuosituhansia. Kasveja voidaan käyttää sisäisesti ja ulkoisesti monin eri tavoin. Niistä valmistetaan yrttiteetä, maustesekoituksia, yskänsiirappia, tinktuuroita, yrttiviinejä, yrttihunajaa, niistä voi tehdä ruokaa myös sellaisenaan. Ulkoisesti yrttejä käytetään kylvyissä, hauteissa, kääreissä, pakkauksissa ja niistä voi valmistaa erilaisia voiteita, linimenttejä, saunahunajaa. Tässä vain muutamia esimerkkejä yrttien moninaisista käyttömahdollisuuksista. Fytoterapiaa käytetäänkin usein monien hoitojen tukena ja itsehoidossa.

Itsehoidossa jalkakylvyt ja yrttitee ovat helppoja toteuttaa. Jalkakylpyyn voit kesällä laittaa kasvit vaikka sellaisenaan ja heittää lopuksi kylpyveden kompostiin ravitsemaan sen käymisprosessia. Toinen tapa on valmistaa tuoreista tai kuivatuista yrteistä keite, siivilöidä se jalkakylpyyn ja rentoutua jalat lämpöisessä vedessä yrttien voimaa itseensä imien. Oloasi rentouttaa samalla nautittu yrttitee. Näin yhdistyy ulkoinen ja sisäinen hoito. Harteillesi tai ristiselällesi asettama lämpöinen kaurapakkaus tuo hetkeen suloista hellivää kodikkuutta.

Tämän tyylisiä hoitotuokioita olen myös antanut asiakkaille, joiden on vaikea asettua hoitopöydälle tai hoitopöytää ei tilassa ole. Lisään silloin hoitoon rentouttavan hieronnan käyttäen yrttipohjaisia salvoja tai öljyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *